Ιστορία Καθαρισμού Τζακιών & Καμινάδων Μπουγιούκος στην Αττική

 
Το επάγγελμα του καπνοδοχοκαθαριστή το πρωτοσυναντάμε ιστορικά κάπου στην Ευρώπη στα χρόνια του μεσαίωνα όταν οι κύριες πηγές ενέργειας προέρχονταν από την καύση κάρβουνου ή ξύλου. Ήταν τόσο μεγάλη η συσσώρευση της καπνιάς και της στάχτης μέσα στις τότε καμινάδες που οι πυρκαγιές μπορούσαν να κάψουν ολόκληρες πόλεις και χωριά.

Έτσι έγινε επιτακτική η ανάγκη να υπάρχει κάποιος που να καθαρίζει όλα αυτά τα υπολείμματα για να αποτρέπονται οι φωτιές.

΄Γεννήθηκε΄ λοιπόν το επάγγελμα αυτό. Δυστυχώς όμως καπνοδοχοκαθαριστές γίνονταν κυρίως τα μικρά παιδιά που λόγω μικρής σωματικής ανάπτυξης μπορούσαν εύκολα να ΄τρυπώνουν΄ μέσα στις καμινάδες και τις καθάριζαν με αυτοσχέδια εργαλεία της εποχής –βούρτσες και μεταλλικές ξύστρες μόνο στο εσωτερικό τους.

Τα παιδιά αυτά ήταν κυρίως αγόρια αλλά πολλές φορές και κορίτσια φτωχά, άστεγα και άπορα τα οποία έπεφταν θύματα εκμετάλλευσης από τον ΄αρχικαπνοδοχοκαθαριστή ΄ που τους έδειχνε την τέχνη και μετά τα έστελνε για δουλειά, παίρνοντας όμως εκείνος όλα τα χρήματα.

Έτσι τα παιδιά αυτά ήταν πάντα καταδικασμένα στη φτώχεια και την πείνα. Τα παιδιά αυτά δούλευαν σε άθλιες συνθήκες κι αντιμετώπιζαν κινδύνους ακόμα και με ρίσκο την ίδια τη ζωή τους. Πολλές φορές κολλούσαν μέσα στις καμινάδες ή έπεφταν από κατεστραμμένες στέγες.

Είχαν βέβαια και προβλήματα υγείας από την στάχτη και την καπνιά που έπρεπε να εισπνέουν και από τα βάρη που κουβαλούσαν στις παιδικές τους πλάτες.

Τελικά περίπου στα μέσα του 1800 υπήρξαν οι πρώτες νομοθεσίες που απαγόρευαν στα μικρά παιδιά να κάνουν αυτό το επάγγελμα και μάλιστα με την επιβολή προστίμου σε όποιον τα εκμεταλλευόταν.

Έτσι μεγαλύτεροι άνθρωποι άρχισαν να γίνονται καπνοδοχοκαθαριστές φορώντας μάλιστα και ειδικά ρούχα που τους χαρακτήριζαν –μαύρη στολή και ψηλό μαύρο καπέλο.

Με την εξάπλωση της χρήσης του τζακιού στις μέρες μας όχι μόνον ως μέσο θέρμανσης αλλά κι ως πηγή θαλπωρής μέσα στα σπίτια μας, το επάγγελμα αυτό θεωρείται πια απολύτως απαραίτητο για την οικογενειακή μας ασφάλεια.

Τόσο στον Καναδά όσο και στην Αμερική υπάρχουν ειδικές σχολές που καταρτίζουν σωστά όποιον επιθυμεί να γίνει επαγγελματίας και να προσφέρει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες καθαρισμού.

Πλέον ο καθαρισμός τζακιού και καμινάδας θεωρείτε ΄επιστήμη΄.
 
Κλείστε τώρα το ραντεβού για τον καθαρισμό της καμινάδας σας 6985867494 και επωφεληθείτε από τις μοναδικές προσφορές μας!